Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    Колега пробвал ли си добавката на Бардал B.D.C. ? Тя е точно за постоянно ползване. Зимата едно флаконче 1л стига за 500л нафта (около 8 пълни до горе резервоара на 156-ца, а лятото за 16 ). Не е скъпа - 38лв за 1л.

B.D.C. (BARDAHL DIESEL COMBUSTION)

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

- Смазва (test H.F.R.R.) и защитава инжекторите.

- Предотвратява въглеродните отлагания.

- Намалява изпусканите емисии.

- Повишава цетановият индекс за по-пълно изгаряне.

- По-нисък разход на гориво с до 10%.

- Премахва водата от конденз в резервоара.

- Предпазва от образуването на бактерии в биодизела.

- Предпазва от корозия (ASTM D665) и оксидация (ASTM D2774).

- Предпазва от замръзване на горивото.

Не съм пробвал нищо такова, точно затова се чудя дали пък да не сипя нещо допълнително. Ако си пробвал добавката и си усетил тези неща, които ѝ приписват, ще се двоумя между нея и масълцето.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Ползвам я предимно зимата - доволен съм. Но примерно дали има бактерии в дизела няма как да ти кажа

Според мен пробвай първо с Бардала, изхаби 2-3 пълни резервоара и после пробвай с маслата
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Мисля сега да пробвам с маслото, пък зимата като почне да пада полека-лека температурата, да сипя от Бардала. Сякаш тогава условията за тестване качествата на добавката са по-добри. Благодаря за мненията, колеги - повлияхте ми на избора, да знаете.

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
          Ако имаш под ръка някакво такова писание би ли го постнал
          Имам, ама ме мързи.
          Казвам го информативно. Само ако кажеш, че не е вярно и това не е възможно, тогава би ме стимулирал да го направя.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            Имам, ама ме мързи.
            Казвам го информативно. Само ако кажеш, че не е вярно и това не е възможно, тогава би ме стимулирал да го направя.
            Понеже ми е интересно казвам, че си написал глупост. Ха сега го намери

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              Понеже ми е интересно казвам, че си написал глупост. Ха сега го намери
              Казах ти, че го имам под ръка и няма смисъл да го търся.
              И само ако кажеш, че това не е вярно и не може да се препоръчва да се слага бензин, тогава ще те оборя.
              Ако ми вярваш, че е така, просто го приеми като факт и това е.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Не съм сипвал 2Т масло,всички дизели досега са ми работили тихичко. Незнам колко са ви износени износените маторИ?

-----------
                Пай сеее ...
                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                  Не съм сипвал 2Т масло,всички дизели досега са ми работили тихичко. Незнам колко са ви износени износените маторИ?

-----------
                  Пай сеее ...

То идеята не е само да работи по-тихо, а (уж) да удължи живота на ГНП и дюзи.

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    Казах ти, че го имам под ръка и няма смисъл да го търся.
                    И само ако кажеш, че това не е вярно и не може да се препоръчва да се слага бензин, тогава ще те оборя.
                    Ако ми вярваш, че е така, просто го приеми като факт и това е.
                    Дай де, искам да прочета

Comment

• Чувствам се като някакъв късметлия, че 20 години карам дизели без да наливам масло, газ и бензин и още не ми се окотила нито една кола в ръцете. На комън-рейла маслото кое му маже ? Разпръсквача вероятно ? Щото ГНП нямам във вида познат при обикновения дизел. Моя близка работи в счетоводна къща където един земеделец има трактор с италианско име на спортна кола / понеже този модел трактори са доста редки и скъпи не споменавам марката, че ще се познае собственика веднага/ и го гледам всеки понеделник по една кофа щил бъркана с една туба газ и допълва с бензин.
                      Плацебо ви каза човека , ма вие ако искате си преебете колите наливайте наред каквото чуете. Масло, газ, бензин и т.н. , нищо че колите искат само дизел.
                      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                      Peugeout 2.2 HDI 133+++
                      Alfa 159 +++ next

Comment

• Ииии яко газ,за прочистване на кюнците.

-----------
                        Пай сеее ...
                        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                          Чувствам се като някакъв късметлия, че 20 години карам дизели без да наливам масло, газ и бензин и още не ми се окотила нито една кола в ръцете. На комън-рейла маслото кое му маже ? Разпръсквача вероятно ? Щото ГНП нямам във вида познат при обикновения дизел. Моя близка работи в счетоводна къща където един земеделец има трактор с италианско име на спортна кола / понеже този модел трактори са доста редки и скъпи не споменавам марката, че ще се познае собственика веднага/ и го гледам всеки понеделник по една кофа щил бъркана с една туба газ и допълва с бензин.
                          Плацебо ви каза човека , ма вие ако искате си преебете колите наливайте наред каквото чуете. Масло, газ, бензин и т.н. , нищо че колите искат само дизел.
                          Никой никъде не споменава,че ако не ползваш споменатите масла,добавки и т.н. ще си счупиш мотора,нали.
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Въпроса на колегата Sollider беше дали някой е сипвал 2 т масло като добавка на нафтата и какъв е ефекта за двигателя.От получените отговори става ясно ,че само 1-2 са го правили, другите си "чешат" клавиатурите и изпъкват с одухотвореноста си.

Comment

• Аз съм сипвал 2Т масло на Шел в резервоара, на пълен резервоар дозата беше 500 мл. Двигателя утихва и вибрациите намаляват, казвам го от опит. Но откакто открих Бардал БДЦ вече наливам само него.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Първоначално публикувано от vilika1973 Покажи съобщение
                                Въпроса на колегата Sollider беше дали някой е сипвал 2 т масло като добавка на нафтата и какъв е ефекта за двигателя.От получените отговори става ясно ,че само 1-2 са го правили, другите си "чешат" клавиатурите и изпъкват с одухотвореноста си.
                                Много го правят,не се залъгвай по това ,че тук малко хора го споделят.Така е от гледна точка на това,че на никой не му се обяснява....защо,какво го е провокирало да го прави,какви са последствията и т.н....понеже има писано вече в други теми,примерно...или не им се влиза в спорове,виждаш какво става...подаваш пръст и ти е отхапана ръката...спорове,караници,обиди...и то от едни и същи.Хората са изгубили интерес вече.
                                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                                X